Det är verkligen kört nu.

Många av er som läser har facebook. På facebook finns det en grupp som heter: Jag är inte rasist, men uppför dig eller dra!

De som skriver inlägg på den gruppen har verkligen missuppfattat gruppens namn eftersom det är klart rasistiska saker som skrivs där, under informations fliken kan du läsa om ett par "budord". Även de luktar lika mycket rasism som Sverigedemokraterna.

Jag känner rätt starkt att det inte är okej. Det är rent av förtal av invandrare. Vi snackar om vuxna människor som inte ens vill ta reda på den andra sidan av historien. De litar till 100% på vad som skrivs i tidningen och vad som visas på tv. Många av er har sett på tv och läst i tidningen där det finns bilder där det är byggnader som brinner i förorterna Rosengård, Hisingen och Rinkeby som exempel. Det är alltid bara en sida av historien som visas. Och det är aldrig de som bor på denna plats vars historia som berättas.

Det berättas så sällan om varför det ens händer sådana saker. Men när det väl händer att det berättas om det så är berättas det inte om varför det är möjligt. Jag ska förtydliga:

Socionomer berättar att det är invandrarnas utanförskap och önskan att få vara del av det svenska samhället plus att de ständigt blir nekade sin önskan som gör så att detta händer.

Men vem är det som bär ansvaret för att de inte är del av det samhället?
Det är politikerna som inte gör något åt segregationen eller att undervisa de som kommer till Sverige i svenska seder och bruk. Bara för att man skulle kunna ha denna undervisning innebär inte att man beröver någon på dess kulturarv.

Det är inte bara invandrare som bär ansvaret för den enormt ökande rasismen. Även de som leder detta land är skyldiga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0