Hiss eller diss?



Huspriserna i USA stiger, det innebär att bostadsmarknaden där stabiliseras.



Playahead, kom igen nu... Jag förstår inte att folk fortfarande inne där.

Är man dum så är man.

En man från Indien stämmer företaget Lynx, ett företag som bland annat marknadsför märket Axe. Många vet nog vad Axe är för något och har troligtvist sett någon av produktens reklamer. Indiern som blev övertygad över att han skulle få mer tjejer genom att använda produkten blev väldigt besviken att nu när han efter sju år då han har använt produkten inte fått en enda tjej. Han stämmer företaget på 300 000 kronor.

Tragiskt.

Utav två anledningar är det tragiskt, först och främst för att han förväntar sig att tjejerna ska stå på kö med hjälp av en billig produkt. Vad hände med att ta initiativ?
Den andra anledningen är att företagen som marknadsför olika produkter gör så otroligt dålig reklam som tyvärr fungerar. Att spela på desperata människors önskningar är också tragiskt. Men jag antar att det bara handlar om pengar. Är det någonsin det handlar om något annat än publicitet och pengar?

Varför gjorde ingen något?

Nyligen på två Holländska fotbollsmatcher utspelade det sig två enligt mig skandaler, den ena lite värre än den andra.
Den första var mellan Ajax och AZ, AZ supportrar hade riktat sin vrede mot Ajax spelaren Demi de Zeeuw. De kallade hans mamma för en hora. Enligt vad det holländska fotbollsförbundet och klubbarna kom överens om så är det klubbarnas ansvar att när de tycker att publiken börjar gå över vissa gränser så ska de stanna matchen. Klubben kom inte till Demis undsättning och han fick stå ut med att hans mamma smutskastades under resten av matchen. Inte heller domaren gjorde en insats med att kolla med klubben ifall de tyckte att supportrarna gjorde fel.

Den andra skandalen var mycket grövre. Det var i tisdags, matchen mellan FC Den Bosch och Feyenoord. Mitt under matchen började en hel sektion skrika: hamas, hamas alle joden aan het gas! Det översätts till: Hamas, Hamas alla judar ska gasas. Det var en hel sektion som skrek detta, EN HEL SEKTION! Ingen av klubbarna gjorde något, domaren gjorde inte något heller. Ingen ingrep och lät det fortsätta.
Klubbarna argumenterade med att de hade behövt kontakta den lokala polisen och bett om hjälp men var inte säkra på att polisen skulle komma till undsättning.

Har jag missat något? Är det inte polisens syfte att hålla det lugnt och fredligt i sitt land? Jag tycker inte att det är särskilt fredligt att en hel sektion på ett fotbollsstadium skriker kränkande och anti-semitiska saker (Jag säger inte att jag har en speciell förkärlek för judarna, jag skulle reagera likadant även om de skulle ha riktat det mot andra religioner, folkgrupper etc.).

Är folk rädda för att ta ansvar?

Svenskar- fega eller dumma?

Alla vet väl att vi svenskar är mesiga vad gäller det mesta. Vi lever i landet lagom där begreppet lagom innebär att man inte ska sticka ut. Det har blivit som en norm i det svenska samhället. Vi har lyxen att ha yttrandefrihet, hur kommer det sig då att vi inte tar vara på den?

I princip hela mitt liv har jag fört fram mina åsikter samtidigt som jag sett andra avstå från sin yttrandefrihet. ”Men så säger man bara inte”. Vem bestämmer vad man får säga och inte? Det är inte direkt rasistiska saker jag säger, allt jag säger kan jag i princip motivera (nu syftar jag på mina anti-feminism uttalanden). Yttrandefrihet, kära befolkning, är något vi bör ta vara på när vi har chansen.

När man känner sig underlägsen kan denna unika yttrandefrihet hamna i skymundan. För att ta ett konkret exempel kan vi förflytta oss till skolans fyra väggar. Läraren i fråga har precis förklarat vad som behöver göras och med vilka metoder eleverna ska gå till väga. På rasten pågår en diskussion mellan eleverna där det visar sig att alla tycker att lärarens idé var dålig. Nu till den stora frågan. Vem framför att det är en dålig idé? Istället för att alla går till läraren och säger vad de tycker är det bara en som har mod att framföra sin åsikt och gör det. Konsekvensen av detta blir att läraren känner sig kritiserad och nonchalerad av en enskild elev och utnyttjar därmed sin maktposition och visar att eleven i fråga inte har någon talan. Hade däremot alla sagt till läraren vad de tyckte skulle det kanske resulterat i en bra, konstruktiv diskussion där man kunnat komma överens istället för att en person hängs ut och får stämpeln ”pessimist”. Samtidigt som eleven inte är särskilt omtyckt utav läraren.

Nu kanske ni tror att det bara gäller situationer mellan elever och lärare men det händer överallt, bland annat på arbetet. Har man till exempel rollen som lagledare bär man ett större ansvar än de andra. Rollen betyder däremot inte att någon annan inte har rätt att få tycka till om saker och ting. En dag bestämmer chefen att en förändring ska ske och ingen på jobbet gillar det. Vem får framföra det till chefen om inte lagledaren, som i sin tur rent ut sagt får ta skit ifrån sin chef trots att alla är eniga om att det är en dålig förändring. Orättvist? Nej, feghet skulle jag vilja kalla det, att folk varken står för sin åsikt eller utnyttjar sin yttrandefrihet.

Framför allt här vill jag påpeka något riktigt svenskt, man offrar någon annan för att slippa bli uthängd själv. Går det att lägga skulden på någon annan, så gör många svenskar det.

Det är att svälja sin stolthet när man inte vågar stå för vad man tycker. Vill du vara den som följer strömmen eller den som går mot strömmen och därmed kommer komma längst i livet? VALET ÄR DITT, låt inte det också rinna ut i sanden likt yttrandefriheten.

Kanske kan man börja med att göra sig av med fobin att göra bort sig till en början. Som det nämns i filmen i slutet av inlägget.

Yttrandefrihet är en frihet, en bonus, en lyx, ett privilegie. Är det inte just det som folk vill ha nu för tiden?

Den är rätt löjlig filmen, men samtidigt tycker jag att den är rätt klockren.



Sturebymordet

Nu har de två ungdomarna blivit dömda för mordet på Therese.
Tingsrätten gav dem 20 månaders sluten ungdomsvård, de anhöriga till Therese säger att: "Det är som ett slag i ansiktet". Åklagaren hade begärt fyra år, vilket motsvarar livstid i vuxenstraff. Man är ju straffmymdig när man är 15, varför inte vuxenstraff då?

Jag förstår inte varför vi ens har tingsrätt, man får alltid i princip minimum straff eller kommer undan med saken.
Jag tycker att man inte ska höja straffen utan att man satsar otroligt mycket mer på att tala till personens samvete. Att få personen att inse att han/hon har gjort fel och att man bedömmer längden på fängelsestraffet efter behovet av terapi. För att man inte ska kunna lura systemet ska brottslingen behandlas utav flera olika terapeuter. När personen har insett sitt fel kan han/hon släppas.  Då får man åtminstonne ett system som motverkar att brottslingar upprepar brott i framtiden.

Inbrottsvåg

Det är en inbrottsvåg på Värmdö, igen. Jag förstår inte varför sånt här upprepas gång på gång på gång. Jag förstår inte heller varför staten inte höjer polisens budget för att motverka det här. Jag förstår inte heller varför man inte höjer skolors budget för att ordentlig utbildning motverkar även framtida brottslingar. Är det så att ALLA i det här landet är så naiva att de inte ser det? Det är så uppenbart, kom igen nu Sverige!

Hiss eller diss?


Krigstribunalen i Haag.
De får faktist saker gjort, utav 161 åtalade i Bosnien kriget är 120 av fallen avklarade.


Fjortisdunk... Mina öron blöder

Rättvisa skippas... typ.

Idag börjar rättegången mot Radovan Karadzic, för de som inte vet vem det är så var han en serbisk politiker under Bosnien kriget.

Det här är inte en mysig kille, absolut inte. Hans åtal består av 73 sidor fyllda med olika punkter där han står anklagad. Det finns två olika kategorier som de olika punkterna klassas under. Först så var det krigsförbrytning där bl.a. våldtäkt, krypskyttar, terror, tortyr, massakrar, gisslantagande, avrättningar och massgravar. Även två punkter innehåller folkmord: etnisk resning i Bosnien och massmord på 8000 bosnienmuslimska pojkar och män i ett FN-skyddat område. Karadzic bojkottar sin rättegång med argumentet att han behöver förbereda sig själv bättre. Den tidigare åklagaren Xavier Tracol sa att det inte var respekt fullt att tvinga honom till domstolen. Jag säger så här, med tanke på vad han åtalas för och att det finns vittnen som stärker alla anklagelserna tycker jag att man kan tvinga dit honom. Varför visa någon som med stor sannolikhet utfört dessa gräsliga handlingar visas någon respekt? Han är utbildad psykolog och jurist och ska föra sitt försvar själv. Jag är nyfiken på hur det ska gå.

Det jag även är nyfiken på är varför NATO var tvunget att ta över efter FN, var det så att FN truppernas order var att observera, att vara i princip skyltdockor?

Fred blir ofta till genom våld, när någon inte kan fortsätta kampen blir det ofta fredsavtal. Jag har inga exakta siffror eftersom det är nog ingen som faktist har försökt föra statistik på hur många väpnade konflikter som har lösts genom att någon av parterna gav upp pga. att dess krigskapacitet var förintad. Jag tror att det är minst 90%.

Tänk om Bosnienkriget kunde ha kommit till ett slut om FN soldaterna deltog aktivt istället för att stå bredvid, tänk om dessa 8000 pojkar och män kunde ha levt nu om FN hade uppfyllt sin uppgift att BESKYDDA det området.
Det svaret lär vi aldrig få.


Vad ska man tro om det här?

Efter att jag såg den här filmen är jag lite osäker om jag ska tro på det här eller att jag ska låta det gå.

DET HÄR INTE ETT ANTI-ISLAM INLÄGG


C.A.R.E

Det här är förklaringen till vad organisationen CARE är för något:
"CARE is a leading humanitarian organization fighting global poverty. We place special focus on working alongside poor women because, equipped with the proper resources, women have the power to help whole families and entire communities escape poverty."

Jasså ni... Kan inte killar det också?

Hiss eller diss?


Three Days Grace senaste platta: Life Starts Now.
Mycket bra jobb  grabbar!



Nihilism, läran om att inget i livet har betydelse överhuvudtaget.

Varför ignoreras det?

Fascism, kommunism, nazism, liberalism, konservatism, nepotism, rasism, nationalism, socialism, marxism, anarkism, ateism, kapitalism, darwinism, humanism och nihilism har alla något gemensamt. Även att de skiljer OTROLIGT mycket faller de även under samma namn. De är -ismer, så gott som varje -ism läggs under förstorings glaset och granskas ordentligt av t.ex median och olika experter. Men någon granskning utav feminism hör man aldrig av... Är det ingen som bryr sig om att även det är en -ism?
Varför ska det vara en positiv sak med feminism när det verkar vara som att  ingen har gjort att försöka granska -ismen?

Det är som att feminism är en diamant som man får beundra från ett avstånd men om man försöker röra vid den att ta reda på om det verkligen är en diamant så är det inte okej längre. Varför gör ingen en noggrann granskning utav vår tids kanske populäraste -ism? Vad skiljer den från andra, jag ställde den frågan till en kompis för några dagar sen och han svarade:  "Det är för att det är kvinnor som kom på den, eftersom det är så synd om dem ska dem få ha sin -ism i fred".
Kanske har han rätt, kanske inte. Jag vet inte vart jag står i den frågan faktist.
Enligt mig är det ingen skillnad på de olika -ismerna. Alla -ismer ska granskas enligt mig, att allmänheten ska få veta vad våra t.ex. politiker står för.

Hiss eller diss?


Min nya design, tack så mycket Marit för hjälpen!



Ida Gabrielsson. Kom igen nu, om hon inte kan uppföra sig kan hon väl lika gärna avgå?

Intressant Debatt

Kollade på en live debatt igår, den var mellan förbundsordförande för Niklas Wykman (MUF) och Ida Gabriellsson (Ung Vänster). Jag måste säga att Wykman var en mycket duktig debattör eftersom jag ville inte lyssna på Gabriellssons argument längre när hon började bli otålig, avbröt konstant och protesterade utan anledning. Jag märker det här även när det är debatt mellan de Röd-Gröna och Alliansen. Även där är det så att de Röda avbryter och använder sig av smutskastning i debatten. Det här är ett Lars Ohly citat under en debatt: "Jan Björklund är den sämsta utbildningsministern någonsin". Det är vuxna människor vi snackar om. Samtidigt så var det som att Alliansen såg uttråkade ut och nonchalerade de Röd-Grönas argument. Det är inte heller okej.
Borde vi låta våra politiker gå en kurs om respekt och mogenhet?

De som är intresserade av debatten kan se den här.

http://bambuser.com/channel/Moderata+Ungdomsf%C3%B6rbundet/broadcast/300335

Hiss eller diss?


Jag är inte moderat men jag kan inte låta bli att tycka om detta citat.
Björn Wretfeldt (f.d. ordförande i Malmö MUF): "Får alla mina idéer från ung vänster; bara att ta deras åsikter och tycka tvärtom, så vet man att man får både moraliskt och praktiskt rätt."


Jag dissar SSU idag och känner för att göra det rätt länge till!

SSU i skolor.

Idag när jag kom från lunchen så stod det plötsligt ett bås för SSU vid trappan. På en gång fick jag OTROLIGT svårt att hålla mig för skratt. Det stod ett dussin sexor som inte hade en aning om vad socialdemokraterna eller SSU var för något. De som hade kommit för att "upplysa" oss enligt dem själva blev allt mer irriterade på de frågor som de små sexorna ställde.

Jag ville skrika så högt jag kunde så att de skulle dra därifrån. Det SSU gjorde var inte okej på något som helst plan. De stoppade folk i trappan, gav dem en penna med texten "den här pennan är röd, är du?"  och ett litet kort med ett par frågor på. Frågorna innehöll:
  • Tycker du att Sverige ska ta emot invandrare? Ja eller nej
  • Tycker du att någon ska få tjäna 400x mer än någon annan? Ja eller nej
  • Tycker du att Tjejer ska ha det lika som killar? Ja eller nej
  • Vill du gå med i SSU? Ja eller nej
En tjejkompis som hade en diskution med en av de manliga funktionärerna blev oerhört dåligt behandlad. Han lyssnade inte ens på hennes argument och kom inte heller med egna för att ha det som faktist är en DISKUTION. Som att han tryckte hon levde i ignorans. Socialdemokraterna ska tydligen stå för jämställdhet.
Det hade varit okej om det hade varit fler partier på plats och att det hade varit en dag som var ämnad för just politik. Jag tycker inte att politiken ska komma till oss, vi ska komma till politiken om det är så här man försöker värva väljare i framtiden. Alla intresserar sig inte för det och då ska INGEN tvinga på det intresset.
Det står på deras hemsida att om man är förbannad på orättvisorna i samhället och världen ska man gå med i SSU. Klart man är förbannad på  de sakerna men då tycker jag ABSOLUT inte att SSU är lösningen med tanke på att de väljer MEDVETET att mörklägga vissa saker under tal och debatter i jämställdhets frågor istället för att belysa både killar och tjejer. Istället pratas det bara om tjejer. Det är riktig jämställdhet det, eller hur Mona?
Nu ska vi inte heller glömma att i Sossarnas skatte politik står det att de vill höja skatterna till olika syften, rätt ironiskt att Mona blev påkommen när hon skattefuskade. Allt för partiet är verkligen Monas inställning.

Med tanke på alla skandaler med Mona Sahlin och Wanja Lundby Wedin som ledde till rekordlåga opinions siffror kan det vara så att de är desperata och vill värva fler till sina led. Kanske är det en blå regering nästa val också.




Min första hiss!



Dagens hiss: Folk som vågar uttrycka sig själva utan att de bryr som om negativ kritik!

Min första diss!



Dagens första diss: Simpsons, kom igen är det inte lite väääl uttjatat vid det här laget?

Det är inte bara tjejer som är förtryckta.

Du som är kille...
Det är du som diskrimineras i skolan.

Det är du som aldrig kommer få lika bra betyg som du kunde ha fått.
Det är du som går ut i arbetslöshet.
Det är du som skär dig själv och inte får hjälp.
Det är du som tar livet av dig som ingen talar om.
Det är dig som media skiter i.
Det är dig som politiker skiter i.
Det är dig BO och ungdomsstyrelsen sviker.
Det är dig som Sverige vänder ryggen till för att du har fel kön.
Det är du som straffas hårdast i rätten.
Det är du som diskrimineras i vårdnads tvister.
Det är du som aldrig kommer få den bästa vården.


Kom ihåg att om du tar för dig

Om du är framåt och tar plats.
Om du bestämmer över ditt liv som kille och gör det du anser vara rätt så är du en del av det patriarkala förtrycket enligt feminister.
Om kvinnor gör samma sak så är dom hjältar och förebilder för resten av världen.

Att vara feminist är att se med ett öga, att vara humanist är att se med båda.

Förtydliga

Jag måste bara reda ut en sak, det jag skriver om är aldrig en lögn, ALDRIG.
Det jag skriver är min åsikt, det innebär inte heller att det jag säger är enligt mig det som stämmer. Jag TROR att det kan stämma men är öppen för förslag om andra har vettiga argument.

Det jag skriver är öppet för tolkning, så om ni tolkar något jag skrev på ett visst sätt betyder det inte heller att det var så jag menade det. Så kom inte till mig och säg att jag är psykist störd för något NI har en egen version på, det är inte mitt fel. Så innan ni kommenterar kan ni väl tänka igenom vad jag faktist menar med inlägget, de flesta av er är gamla nog att kunna granska saker och ting. När ni inte är säkra ta saken med en nypa salt bara, det behöver inte leda till att folk ska klanka ner på mig för deras misstag.

Det som glöms bort.

Högsta snubben på bris var på bok och bibliotek mässan. Han satt och pratade om barn och ungdomars problem då sa han ungefär såhär:
"Visst har killar problem men tjejernas problem är mycket större."

Det är lika många killar som tjejer som skadar sig själva, det är nästan dubbelt så många killar som tar sitt liv för att deras problem prioriteras inte alltid, det är dubbelt så många killar som säljer sex mot betalning och förnedrar sig.
Visst har ni killar problem men tjejernas problem är mycket större.

En annan sak också, titta bara på alla kända män som gör en insats för bröst cancer. Ser ni någon känd tjej som gör samma sak fast för prostata cancer?

Varför har kvinnor sex?

Det finns en snubbe som heter David Buss. Han skrev boken "Why women have sex", han fascinerades utav kvinnors motiv till sex så otroligt mycket att han var tvungen att skriva en bok. Utav 1000 kvinnor som intervjuades kom det upp 237 olika anledningar.
David Buss sa så här: "Jag upptäckte att kvinnors sexuella psykologi var mycket mer komplex än jag föreställt mig."
När är saker någonsin så som man förväntar sig?

Känslor för partnern kom väldigt långt ner på listan, har folk äntligen fattat att sex och kärlek är samma sak!?
De vanligaste anledningarna var att de helt enkelt bara var kåta eller tände på en kille. Äntligen börjar tjejer ta för sig på samma villkor som killar!
Det fanns en del anledningar som gav mig ett leende som t.ex. var att det höjde deras självkänsla. Jag skulle i princip kunna ligga med de flesta bara för att få de att må bättre.
Resten var bara rent av patetiskt : "Det är det närmaste man kan komma Gud", "Jag tyckte synd om dem", "Jag ville hämnas så jag gav honom klamydia" och det mest tragiska... "Jag vill ha en ful kille eftersom han inte kommer vara otrogen".

Har läget blivit desperat?

Jag tror att män redan började inse på 70-talet att deras dynasti var påväg att falla isär. Hur vet jag det här?
Jo, för att jag läser bamse. Bamse är anti-feministisk propaganda visste ni det? Det är "dold propaganda" som man påverkas omedvetet utav.
Har ni aldrig frågat er själva varför Brummelisa inte får följa med på äventyr, varför Nina inte får följa med på äventyr?

Jo, det är för att Rune Andreasson vill att Brummelisa och Nina fortfarande ska stå kvar vi spisen och laga bullar åt ungarna. När Nina tar jobb som journalist på folkets blad (låter rätt vänstervridet) och börjar ta risker blir Lille-Skutt förskräckt. Han gillar det inte alls, antingen för att han bryr sig eller att Rune Andreasson vill att Nina ska stå kvar vid spisen.

Orminge

Det finns en förort till Stockholm, den heter Orminge. Bland Värmdös ungdomar är stället ökänt för sitt ungdomsvåld och vardags krök. Härom dagen åkte jag 422:an till Gustavsberg och såg flera drag från Orminge kulturen ungdomsgäng som tjafsade, krossade busskurer högar med spritflaskor i dikena och en hel del klotter. Såsom Plattan har sitt knark, Stureplan har sina brats och Söder med sina fjortisar har Orminge sina "out of control" ungdomar.

För några månader sedan läste jag i den lokala tidningen hur polisen hade gjort succé i att förhindra att tjejer klöser ut ögonen på varandra eller att killar smäller Smirnoff flaskor i huvudet på varandra. Det syntes ju såklart mycket tydligt att det har blivit förändring... Way to go våra älskade snutar! De skulle öppna en närpolis lokal där med typ tre aktiva poliser. Jag tror att de faktist har ledigt på helgerna för inte ens tre snutar klarar av en lördags kväll i Orminge centrum.

Så jag säger så här till polisen, sluta håll på med Palme mordet, det finns fan viktigare saker att göra!

Dödsstraff i Iran.

Ja gott folk, visste ni att det regelbundet stenas folk till döds i Iran? Även barn stenas ibland. Idag tänker jag inte fokusera på barn utan de vuxna. Ni har säkert läst i tidningen att kvinnor som brutit mot vissa lagar bestraffas med dödsstraff. I det här fallet är det då stening. Det är såklart hemskt, ingen tvekan om det och det ska stoppas. Men har ni någonsin läst om män som blir stenade? Att utav de som fängslas, torteras, förnedras och avrättas är det 90% män?

Såklart att ni inte har! För det säljer inga tidningar att berätta hur brutalt våldet är mot män och inte bara i Iran att det är såhär. Eller så är det ett gäng högt uppsatta feminister (ska inte nämna några namn för då kanske folk vet att jag syftar på t.ex. Gudrun Schyman) som påverkar median eftersom de antingen inte vill få fram sanningen eller bara rent av skiter i det.

Hur lågt ska tjejer sjunka?

Ska tjejer nu strula med varandra och gå omkring i trosor och dela ut lapdances för att få lite uppskattning nu också!? Sånt här gör mig riktigt förbannad, kolla hela klippet för att på 1:56 exploderade jag redan.

Fest

Igår kväll gick det hett till, ingen tvekan om det... Eller inte... Jag var på mormors 65-års kalas. Så man sitter där och ler som en idiot och skakar hand med folk som tydligen känner mig, jag känner igen dem lika mycket som jag känner Obama. Efter varje handskakning och nogranna granskningar av de som var där drar jag en enkel slutsats: Ungdomar vi MÅSTE skärpa oss med hög musik, det var nog inte en jävel där som inte hade hörapparat.

Jag tycker inte att man ska gå ner i vikt jag är starkt emot det i ALLA fall, med undantag för när det börjar hota hälsan. En hel del av de som var på "kalaset"var diabetiker, och fyfan vad de måste banta! Har man ingen livslust om man utsätter sig för den risken eller är man bara lat!? Kanske verkar pessimistisk men ni skulle bara ha sett hur många det var som  proppade sig fulla med sötsaker och annat som droppade fett. Kanske ska hoppa över en dokumentär om barns övervikt i USA istället gör en om pensionärer i Europa.

Är det bara jag som tycker att det är extremt oartigt att när det står tydligt att man ska komma klockan 4 på inbjudan och så kommer hälften redan vid tre?

Peace out!

Att vara "hemma".

Nu skriver jag från mitt "älskade" hemland: Nederländerna.
Det känns konstigt att vara tillbaka, det är nästan främande. Fastän att jag har levt här i sju år.
Folk brukar fråga mig hur det är där eller hur det ser ut. Jag brukar inte kunna svara på den frågan men nu kan jag faktist det.

Nederländerna kan ses på två sätt: om man står på marken är svaret på frågan hur det ser ut att det är som betong. Från luften så är det annorlunda, då ser man nästan bara en massa kvadrater och rektanglar i varierande färger. Det är landets kända åkrar, det är som att sitta på en matte lektion när man flyger över landskapet.

Jag kan till och med beskriva lukten i Holland. Det är absolut inte doften av tulpaner som fyller luften, långt ifrån.
Holland luktar: kemikalier, kaffe, öl, tobaks rök, avgaser, på sina ställen hasch och om det är inte det du luktar så är det utan tvekan koskit som ockuperar ditt luktsinne.

Skillnaderna mellan Sverige och mitt hemland är rätt stora, i Sverige är man konflikträdd, i Holland är alla EXTREMT aggresiva. Ibland känns det som att man vill ha det så i Holland, varför säger jag så? I Sverige så skulle det bli en skandal om polisen skulle berätta för pressen med namn och efternamn vem som var offret i ett mord eller våldtäkt, man skulle aldrig heller berätta vem som utförde mordet. Med undantag för viktiga och kända fall som t.ex. Anna Lindh. I Holland är det ganska annorlunda, här berättar man öppet om den drabbade och den som utförde dådet. Kanske är det för att man vill uppmana folk att kunna skicka hatbrev till pedofiler för att få dem att ångra sig lite till. Om det vore sant skulle jag inte vara förvånad.

Det finns så mycket man kan nämna om Holland, som att det är lagligt med prostituering, du får dricka när du är 16 och det är lagligt med hasch, det säljs offentligt i coffeeshops. Så om du är ung, kåt, desperat och har en längtan efter att bli hög så är detta ditt land!

Tot de volgende keer!
Peace out!

Förvåning

Jag fattar inte varför folk ska bli så förvånade när det kommer ut som faktum att främlingsfientligheten ökar. Politikerna är värst när det gäller sådant.
Det är klart som fan att invandrare drivs till att begå brott i förorterna om både det svenska samhället och staten skiter i dem.
Politiker är ju anledingen till varför det är så enligt mig. Om de skulle göra en insats för att slopa segregationen som råder så kanske det blir mer ömsesidig respekt och invandrare kan få lite bättre jobb och på så sätt mer pengar.
Man kan slopa segregationen utan att de tappar sitt kulturarv. Skadar det med lite förstående?
Eller är det så att vi har lite fega politiker?

Peace out!

Vad är gud?

Jag tänkte ge mig på religion den här gången.

Många ställer sig frågan vem är gud eller vad är gud? Det finns en hel del oenighet bland vad som är sant i den frågan. Enligt bibeln är människan skapad i guds avbild. Eftersom gud är det mäktigaste i universum så om vi utgår från att det är så måste vi människor vara höjden på evolutionen på jorden. Det kan ligga en hel del sanning i det, människor dominerar planeten och tar mest plats; därför skulle man kunna säga att människor är höjden på evolutionen och därmed guds avbild om vi fortfarande utgår från att den teorin är sann.

Om man ser det från ett annat perspektiv så finns det något annat som kan vara guds avbild.
Nämligen kackerlackan.
Kackerlackor är oerhört svåra att döda, de kan motså strålning från atombomber och liknande, de kan leva utan mat i flera månader och de leva utan huvud i ett par veckor.
Jag har aldrig sett eller hört att en människa kan klara av det där.
Jag vet inte hur sofistikerad kackerlackan annars är, med hjärnkraft och kommunikations förmåga. Vet någon det svaret?

Kan det vara så att kackerlackan är evolutionens höjdpunkt istället för människan?
Betyder det då att gud är en kackerlacka?

RSS 2.0