Äckligt.

"Upplev en energisk scenshow med ett gäng supertrimmade superhunks! De är på uppdrag att uppfylla fantasier. Deras vapen är de snyggaste tvättbrädorna på den här sidan av galaxen och dansmoves speciellt utvalda av toppkoreografer för att försätta publiken i extas. Scandinavian Hunks gör endast 4 exklusiva uppträdanden på Galaxy och platserna kommer att gå fort så se till att boka din resa idag."

Så här lyder Silja Lines senaste reklam.

Kul att man försöker lyfta på sextabun som råder i dagens samhälle!
Men varför är det bara för tjejer? Jag känner mig inte så jättesugen på att titta på halvnakna killar. Detta evenemang riktar sig onekligen till kvinnor, det kan nog alla skriva under på. Jag vill hellre titta på en "energisk supershow med ett gäng supertrimmade" superbabes än superhunks.

Det känns som att det inte alls skulle vara okej om Silja Line skulle ha erbjudit ett uppträdande med superbabes. Det känns som att det hade varit en "unken kvinnosyn" och "förtryckande" ur skribenters och politikers synvinkel.
Är jag paranoid om jag får känslan att bara kvinnors hetrosexualitet är accepterad, att mäns hetrosexualitet är äcklig och fel?


Fegisar

Svenska skolor har under lång tid inte vetat hur de ska agera i samband med att låta politiska partier komma till skolor och ha föreläsningar eller bokbord. Anledningen till varför man är osäker på om de ska tillåtas är för att man inte vill att Sverige Demokraterna ska få sprida sin propaganda på skolorna.

Nu har skolverket kommit fram med ett stödmaterial som säger att i princip om man inte vill att SD ska komma till skolan ska inte resten heller få komma. Det jag tycker är intressant är att svenska skolor ska tydligen lära ut kritiskt tänkande men inte låta elever utnyttja det skolorna påstår sig lära ut.

Det är en viktig process i att bli en intelligent och självständig individ att inte ta saker för givet. Om jag hade varit rektor på en skola skulle jag låta SD komma och ha ett öppet bokbord, men innan de kom till skolan skulle jag se till att alla SO lärare berättade på eleverna vad SD står för så att eleverna vet vad som sägs till dem. Det gäller inte bara SD utan alla politiska partier skulle behandlas likadant. Även om F! skulle vilja komma på besök skulle jag tillåta det.

Det är fel att utesluta de politiska partiernas ungdomsförbund från skolorna, oavsett vilka de är. Ha förtroende för att eleverna kan tänka ut själva vad de tycker. På detta sätt gör vi det otroligt svårt att ha en valrörelse i Sverige, våra val ska vara rättvisa. Om vi uppfostrar generation efter generation i att rösta blankt för att de inte vet vad de kan rösta på har demokratin misslyckats.

Orealistiskt.

Igår så skrev Ylva Thörn i SvD att Kommunalen bland annat kräver jämställda löner för kvinnodominerade yrken i förhållande till mansdominerade yrken.

"Kvinnor och män möter olika verkligheter i sina jobb och i sina lönekuvert"

Det hela kan ju bero på att det är helt olika yrken som det är löneskillnader eller passar det inte in i statsfeminismens världsbild? Det är väl inte så konstigt att en undersköterska får mindre i lön än en oljeplattforms arbetare, eller är det jag som är ute och cyklar?

Jag förstår inte varför gammelmedian inte ser att Thörn tar upp saker utan verklighetsförankring. Eller... Nu när jag tänker efter är det inte så ovanligt, kolla bara på Aftonbladet som publicerade Jimmy Åkessons islamofobiska debattartikel.

Statsfeminismen arbetar ifrån en utopisk världsbild som aldrig kommer att bli verklighet.

Polen

Ursäkta den dåliga uppdateringen, jag har varit utomlands.

Som ni alla vet så gick den Polska presidenten Lech Kaczynski bort i en flygolycka igår. Det var inte bara han utan de 96 andra på planet omkom i olyckan. De som omkom i olyckan var polska ministrar, EU-parlamentariker, biskopar och HELA den polska militära eliten.

Jag har tre problem med hela den här händelesen.

1. Varför sitter nästan hela den polska makt eliten i samma flygplan?
2. Varför flyga med ett flygplan som är gammalt och ett faktum att det är ofta problem? (Tupolev Tu-154)
3. När ryssarna säger till de polska piloterna att de ska vika av till Minsk utav säkerhetsskäl varför gör de inte det?

1. Det är idioti att göra det, det finns nog ingen annan som kör på samma metod. Att riskera detta.
2. Har Polen blivit så hårt drabbat av finanskrisen att de inte kan köpa ett nytt flygplan som inte härstammar från soviet tiden?
3. Detta problem... Det fattar jag verkligen inte.


RSS 2.0