Dödsstraff i Iran.

Ja gott folk, visste ni att det regelbundet stenas folk till döds i Iran? Även barn stenas ibland. Idag tänker jag inte fokusera på barn utan de vuxna. Ni har säkert läst i tidningen att kvinnor som brutit mot vissa lagar bestraffas med dödsstraff. I det här fallet är det då stening. Det är såklart hemskt, ingen tvekan om det och det ska stoppas. Men har ni någonsin läst om män som blir stenade? Att utav de som fängslas, torteras, förnedras och avrättas är det 90% män?

Såklart att ni inte har! För det säljer inga tidningar att berätta hur brutalt våldet är mot män och inte bara i Iran att det är såhär. Eller så är det ett gäng högt uppsatta feminister (ska inte nämna några namn för då kanske folk vet att jag syftar på t.ex. Gudrun Schyman) som påverkar median eftersom de antingen inte vill få fram sanningen eller bara rent av skiter i det.

Kommentarer
Postat av: stina

men vadå, om tidningarna skulle skriva om varje person som stenades till döds i Iran, kvinna eller man. så skulle tidningarna bli fulla och folk skulle inte bry sig längre. och då skulle ingen köpa tidningarna. dessutom säljer det bättre med kvinnor. så är det bara.

2009-10-15 @ 21:21:28
Postat av: Christoffer

Det finns 106 länder som har dödstraff idag, i de flesta av länderna som fortfarande praktiserar dödsstraffet avrättas både kvinnor och män. Det som gör just Iran intressant att skriva om i tidningarna är inte faktumet att kvinnor avrättas, utan anledningen till VARFÖR de avrättas. Att otrohet och att bli våldtagen (alltså bli utsatt för en våldtäckt!) kan vara anledning till dödsstraff är skälet till varför medier tycker att det är viktigt att skriva om dödsstaffen för kvinnor i just Iran.

2009-10-18 @ 00:17:19
URL: http://ateisterna.blogspot.com/
Postat av: stina

okej, lessen om jag missförstod. det var inte meningen att vara kaxig eller stöddig. håller med dig.

2009-10-20 @ 17:12:50
Postat av: Nisse

Det gör inget Stina =)

Du ska få skriva exakt som du vill, så länge det inte är en misstolkning.

2009-10-20 @ 22:20:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0