Hur lågt ska tjejer sjunka?

Ska tjejer nu strula med varandra och gå omkring i trosor och dela ut lapdances för att få lite uppskattning nu också!? Sånt här gör mig riktigt förbannad, kolla hela klippet för att på 1:56 exploderade jag redan.

Kommentarer
Postat av: Anonym

har du tänkt på att tjejerna kanskee inte gör det för uppskattning. för att dom tycker det är kul???¨

fan dom är unga, låt dom va

2009-10-16 @ 12:57:39
Postat av: Christoffer

Nils, får jag fråga varför du reagerade över att två tjejer hånglade, men inte att en tjej och en kille hånglar? Du gör en värdering i ditt inlägg som jag ogillar.



Sen så väljer du att klanka ner på att en del tjejer är lättklädda, men du nämner inget om att killar springer runt halvnäck. Gäller olika regler för tjejer och killar? Är det vad du vill framhäva?

2009-10-18 @ 00:28:14
URL: http://ateisterna.blogspot.com/
Postat av: Nisse

Bara för att jag inte nämner det innebär det inte att det som står är min värdering i detalj, du borde lista ut det själv...

2009-10-19 @ 15:23:38
Postat av: Christoffer

Du gillar alltså inte när en tjej och en kille hånglar heller? Känns det obehagligt att folk pussas?



Och du är emot att killar springer runt lättklädda... Varför ska du ha rätten att bestämma hur folk ska klä sig? För mig får de gärna gå nakna, allihopa.

2009-10-19 @ 17:51:48
URL: http://ateisterna.blogspot.com/
Postat av: Nisse

Ursäkta men läser du ens vad jag skriver?

Dina senaste påståenden har jag inte alls yttrat mig om.

2009-10-20 @ 16:30:38
Postat av: Christoffer

Uppenbarligen har jag varit otydlig, eftersom du tror att jag inte läser det du skriver och eftersom du inte svarar på mina följdfrågor på ditt blogginlägg. Jag ska skärpa mig och försöka vara tydligare.



Du skriver "Ska tjejer nu strula med varandra och gå omkring i trosor och dela ut lapdances för att få lite uppskattning nu också!?".



Jag tolkar det som att du:

1. Ogillar att tjejerna i filmen hånglar med varandra.

2. Ogillar att tjejerna i filmen går runt lättklädda.



Har jag uppfattat dig korrekt?



Vidare så undrar jag då om du även:

3. Ogillar att vissa tjejer i filmen hånglar med killar?

4. Ogillar att vissa killar i filmen går runt lättklädda?



Ditt undvikande svar på mitt första inlägg tolkade jag som att du svarade jakande, vilket föranledde mitt andra inlägg.



Svara gärna på mina fyra punkter, gärna i punktform, så vi kan fortsätta den här spännande diskussionen utan oklarheter =)

2009-10-20 @ 21:54:08
URL: http://ateisterna.blogspot.com/
Postat av: Nisse

1. Jag kan såklart inte tala för alla tjejer som gör detta men det är vissa som känner sig tvingade till att behöva göra det för att någon ska se dem. Återigen gäller inte detta alla. Jag tycker att det har gått för långt då, att man ska lägga åt sidan sin integritet för att slippa vara ignorerad.



2. Där är det ungefär likadant, med folk jag har pratat med är det inte lika mycket av det negativa som jag nämnde i den första punkten. Om de vill göra det av egen vilja har jag inget problem med det över huvudtaget, det är att de känner tvånget att göra det som jag har problem med.



3. Där kan jag inte riktigt svara rakt på sak, det beror på vems villkor hånglet är på. Förstår du?

Om det är påtvingat på antingen tjejen eller killen så är det fel. Jag tycker att båda ska vara med på en sådan grej. Även om alla gör det nuförtiden innebär det inte att det ska tas lätt på ämnet.



4. Killar gör det ofta av egen vilja utan att de känner ett tvång, så återigen det är motivering bakom handlingar som avgör om jag har ett problem med det.



Det jag också vill lägga till är att varför ska killar få tafsa på tjejerna, som då hände 1:56. Det driver på deras övertygelse att de behöver ta till metoder som i punkt ett och två för att känna sig bekräftade.

2009-10-20 @ 22:12:12
Postat av: Christoffer

Bra svarat! Varför skrev du inte det direkt? =)



Jag håller med dig i stort, det är aldrig bra när människor gör saker pga osunda värderingar, dåliga normer eller osäkerhet. Däremot så tror jag inte att det här är en genusfråga. Inte alls faktiskt.



Det är naivt och faktiskt kränkande mot kvinnor att påstå att de skulle vara mer sårbara för påtryckningar i samhället. Ett jättebra exempel är just lättkläddheten i filmen. Killarna och tjejerna är påverkade av exakt samma påtryckningar i det här fallet; Tjejerna ska vara utmanande och killarna ska vara coola och macho. Det är inte mer synd om varken den ena eller den andra.



Ett annat exempel man kan ta upp är taffsandet som du nämner som sker 1,56 in i filmen. Om vi förutsätter att de två inte båda är med på det, vilket vi naturligtvis egentligen inte kan förutsätta (de kanske vid tillfället är tokkåta på varandra och pettingen kanske har varit ömsesidig hela kvällen innan just kameran råkade filma det där). Men om vi gissar att det helt enkelt är ett övergrepp så är tjejen inte det enda offret. Varför tror du killen gör så framför filmen? Jag tror att påtryckningar från vänner och samhället skapar en stor osäkerhet hos honom som yttrar sig i att han tror att han måste bete sig på ett visst sätt för att leva upp till rollen som samhället förutsätter att han ska fylla. Han tror att han måste vara cool, macho och manlig, och han försöker göra det som krävs för att han ska bli accepterad.



Förväntningarna, både på killar och tjejer, är något som vi alla är ansvariga för. Att försöka göra det här till en genusfråga kommer alltid bli kränkande mot något av könen. Det är bättre att se det här som ett samhällsproblem där i synnerhet ungdomar, oavsett kön, är utsatta.

2009-10-21 @ 10:12:16
URL: http://ateisterna.blogspot.com/
Postat av: Nisse

Jo självklart är det så, tjejer uppmärksammas mer men båda kön har rätt onödiga förväntningar att leva upp till.

2009-10-21 @ 21:05:28
Postat av: Carro

vad händer med världen, hur gamla kan dem vara, 13,14??

2009-10-22 @ 18:29:54
Postat av: Nisse

Det är 15 års gräns men det är nog en del som slinker igenom.

2009-10-22 @ 18:44:36
Postat av: Anonym

Oavsett kille eller tjej så gör man inte sånt här när man är 14-15 år. Det borde alla förstå. Inte konstigt att så många i dagens samhälle och ungdom blir våldtagna eller nåt liknande.. Skippa diskussionen och se på det logiska iställen för att klanka nils för saker HAN tycker. Alla tycker olika..

2009-10-25 @ 14:40:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0