Varför ignoreras det?

Fascism, kommunism, nazism, liberalism, konservatism, nepotism, rasism, nationalism, socialism, marxism, anarkism, ateism, kapitalism, darwinism, humanism och nihilism har alla något gemensamt. Även att de skiljer OTROLIGT mycket faller de även under samma namn. De är -ismer, så gott som varje -ism läggs under förstorings glaset och granskas ordentligt av t.ex median och olika experter. Men någon granskning utav feminism hör man aldrig av... Är det ingen som bryr sig om att även det är en -ism?
Varför ska det vara en positiv sak med feminism när det verkar vara som att  ingen har gjort att försöka granska -ismen?

Det är som att feminism är en diamant som man får beundra från ett avstånd men om man försöker röra vid den att ta reda på om det verkligen är en diamant så är det inte okej längre. Varför gör ingen en noggrann granskning utav vår tids kanske populäraste -ism? Vad skiljer den från andra, jag ställde den frågan till en kompis för några dagar sen och han svarade:  "Det är för att det är kvinnor som kom på den, eftersom det är så synd om dem ska dem få ha sin -ism i fred".
Kanske har han rätt, kanske inte. Jag vet inte vart jag står i den frågan faktist.
Enligt mig är det ingen skillnad på de olika -ismerna. Alla -ismer ska granskas enligt mig, att allmänheten ska få veta vad våra t.ex. politiker står för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0